Max Verstappen begint aankomend weekend aan zijn 10e Grand-Prix. De Nederlander hoopt op het snelle Monza in Italië opnieuw punten te kunnen scoren.

Het is het type circuit dat ik leuk vind: hoge snelheid, geweldige remzones en het heeft een unieke sfeer, aldus Verstappen. De enige keer dat ik er heb gereden, was afgelopen jaar tijdens een Formule 3 test, maar hier racen moet wel een goed gevoel geven.

Ook al is Monza niet het circuit dat ons het beste ligt met het oog op de snelheid van de motor, zal ik uiteraard proberen het maximale eruit te halen. Het is de thuisrace van het team, dus het zal zeker speciaal worden voor ons, en iedereen zal tot op het bot gemotiveerd zijn. Hopelijk kunnen we nogmaals een goed resultaat neerzetten en punten scoren.

Overigens zal de teamgenoot van Verstappen van motor moeten wisselen. Dit probleem is te wijten aan de problemen die Sainz op het circuit van Spa Francorchamps had. Dit betekent dat Sainz na de kwalificatie 10 plaatsen zal worden terug gezet.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter