Romain Grosjean says he is aiming for another podium at next week’s Italian Grand Prix at the Autodromo Nazionale Monza.

Grosjean scored his first podium of the season and his first since the 2013 United States Grand Prix last time out at Spa-Francorchamps.

Romain Grosjean is er van overtuigd dat hij in Monza opnieuw een podium kan behalen voor Lotus. De Fransman zegt zelfs dat het snelle circuit de E23 nog beter zou moeten liggen dan Spa, waar de Lotus al heel competitief was.

Op papier zou Monza onze wagen beter moeten liggen dan Spa. In theorie zou een podium dus opnieuw mogelijk moeten zijn! Natuurlijk weten we niet hoe onze prestaties vergelijkbaar zullen zijn ten opzichte van de rest en zullen we dus moeten wachten tot we daar zijn om te zien hoe het loopt. Ik ga in ieder geval weer voor het hoogst haalbare, wat ik altijd doe, verklaarde de Fransman.

Grosjean zijn beste positie op het Italiaanse circuit is een magere achtste plaats, die hij behaalde in 2013. Monza is nooit een sterk circuit geweest voor Lotus, maar Grosjean heeft een duidelijk antwoord klaar waarom dat nu wel zo is.

Op Monza draait alles om topsnelheid. Nu we dit jaar Mercedes motoren hebben zullen we veel competitiever zijn dan voorheen. We hebben op Monza dus een wagen nodig die absoluut geen grip heeft en snel rechtdoor gaat, en op dat vlak zijn we al heel het jaar sterk.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!