De geruchtenmolen draaide gisteren op volle toeren over het feit dat Nico Hulkenberg zou hebben bijgetekend bij Force India. Het nieuws werd pas vanmiddag officieel bekendgemaakt door zowel rijder als team. Hulkenberg tekent een contractverlenging van twee seizoenen.

De 28-jarige Duitser won eerder dit jaar de 24 uren van Le Mans en werd gezien als een grote kandidaat voor het overnemen van het zitje van Kimi Raikkonen bij Ferrari, maar die optie is weggevallen nu de Scuderia de Fin zijn contract verlengd heeft.

Naast de geruchten over Ferrari werd Hülkenberg al meerdere keren verbonden met Haas F1 en zelfs Lotus, vooral wanneer Renault het team opnieuw zou overnemen. Hulkenberg zelf liet ook af en toe verstaan dat hij de F1 zou willen verlaten moest hij geen competitief zitje kunnen strikken.

Van al deze geruchten bleek dus niets te kloppen, want Hülkenberg zette zijn krabbel onder een nieuw contract van twee jaar. Één van de redenen dat hij bijtekende bij Force India zou zijn dat enkel zij toestaan dat de Duitser ook de 24 uren van Le Mans rijdt. Maar Hülkenberg laat ook merken dat hij het enorm naar zijn zin heeft bij zijn team.

Ik ben zeer tevreden dat ik mijn plannen voor de toekomst vandaag kon vastleggen en mag aankondigen. Ik ken dit team vanbinnen en vanbuiten en het voelt aan als mijn thuis. De vooruitgang die we samen geboekt hebben het laatste anderhalf jaar heeft een enorme indruk op me gemaakt en geeft me vertrouwen voor de toekomst. Het team bestaat uit een fantastische groep mensen die hongerig zijn naar succes en dat is exact wat ik nodig heb om ons naar de top te brengen.

Over de toekomst van teamgenoot Sergio Perez werd voorlopig niets gezegd.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!