Pirelli heeft zijn onderzoek naar de oorzaak van de klapband van Sebastian Vettel in de slotfase van de GP van België afgerond en zal de resultaten bekendmaken komend weekend in Monza.

De viervoudig wereldkampioen uitte zichzelf op een woedende manier richting de Italiaanse bandenconstructeur na de race en verklaarde met het nodige gescheld dat die klapband onaanvaardbaar was.

Ferrari probeerde een één-stop strategie, die goed leek uit te pakken, maar bijna dertig ronden op het medium rubber bleek iets te veel van het goede toen zijn rechter achterband het begaf bij het opdraaien van de Kemmel.

Nu met de Italiaanse GP vlak voor de deur, met overigens zachtere bandentypes dan vorig jaar, verklaarde Pirelli verantwoordelijke voor de F1 Paul Hembery het volgende:

We hebben het onderzoek naar de klapband van Sebastian Vettel in Spa afgerond. Gedetailleerde conclusies van de technische analyse zullen worden bekendgemaakt in Monza

Vlak na de GP van België verklaarde Hembery nog dat het incident te wijten was aan extreme slijtage van de band. Hij was naar eigen zeggen ook verrast dat Ferrari een één-stop strategie toepaste.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!