Force India teambaas Vijay Mallya heeft de lat hoog gelegd voor zijn team bij het ingaan van het laatste deel van het kampioenschap.

Force India verliet de GP van België met sterk gemengde gevoelens, na het bijna podium van Sergio Perez maar ook de uitvalbeurt van Nico Hülkenberg. Mallya zegt nu dat het enige acceptabele voor de rest van het seizoen zou zijn dat beide wagens elke race in de punten eindigen.

De Indiër verwacht dus heel veel van zijn team, maar met de B-spec VJM08 hebben ze wel duidelijk een betere wagen dan in het begin van het seizoen. Mallya wil dat nu vertaald zien worden in resultaten om zo zeker in de top vijf van het constructeur kampioenschap te finishen, nadat hij die positie vorig jaar aan zijn neus voorbij zag gaan na een sterk seizoenseinde van McLaren.

De hoge snelheidsuitdaging van het historische Monza is altijd één van de hoogteunten van het jaar, verklaarde Mallya. Maar het is ook de laatste Europese race van het seizoen en het is belangrijk dat we hoog scoren om het initiatief opnieuw over te nemen in de strijd om de vijfde plaats in het kampioenschap.

De afgelopen race in België liet zijn dat de updates aan de VJM08 goed werken. We hebben grote stappen vooruit gezet gedurende de laatste maanden en ik denk dat we dit momentum kunnen vasthouden.

Tegelijkertijd herinnerde spa ons er aan dat we niets voor vanzelfsprekend kunnen nemen, zo lieten de problemen bij de wagen van Nico wel blijken. Monza is een baan waar we competitief willen zijn, maar als beide wagens uitvallen heb je daar natuurlijk niks aan. Alles moet in orde zijn voor de start van de race.

We willen beide wagens in Q3 van de kwalificaties krijgen en in de punten doen finishen. Dat wordt de doelstelling voor alle resterende races. Ergens hoop ik nog stiekem op een podium komend weekend.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!