Max Verstappen vertelt in de Telegraafdat hij droomt van een eigen kartcircuit met museum. Fernando Alonso, die zijn eigen kartbaan met bijhorende museum heeft, is de inspiratiebron van Verstappen.

Verstappen over een eigen kartcircuit:
Ik wil het dan wel meteen professioneel aanpakken, zodat er ook EK- en WK-races georganiseerd kunnen worden. Ik heb er nu nog geen tijd voor, maar het idee zit wel in mijn hoofd. Ik zie dan zo’n museum voor me zoals Fernando Alonso dat ook heeft nabij Oviedo. Daar zijn ongeveer al zijn auto’s, pakken, helmen en prijzen te bezichtigen. In mijn museum komen dan ook mijn karts te staan. En hopelijk op termijn ook een paar winnende Formule 1-auto’s. Dat is het doel in ieder geval, waar ik nu hard voor aan het werk ben.

Over de sportman van het jaar verkiezing liet de 19-jarige Nederlander het volgende weten:
Ik ga na dit weekend in Abu Dhabi op vakantie, dus ik ben er waarschijnlijk niet eens. Ik heb echt even behoefte aan rust. Ik heb met die verkiezing helemaal niets. Sowieso zijn sportprestaties moeilijk met elkaar te vergelijken. Het zou bijvoorbeeld ook net zo goed darter Michael van Gerwen kunnen worden. Die heeft immers ook een goed jaar gehad. Als ik heel eerlijk ben, hoop ik dat ik niets win. De enige prijs die telt voor mij is de wereldtitel en verder hoef ik helemaal niets.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter