Jos Verstappen is dicht bij een overgang naar de Engelse renstal van Eddie Jordan. Zijn hoofdsponsors Trust en Muermans hebben gisteren opnieuw onderhandeld met de Ierse teambaas en daarbij ge�ist dat de Limburger eerste rijder wordt bij Jordan.

“Het ziet er goed uit. De gesprekken verlopen uitstekend. We verwachten begin januari een contract voor komend jaar te ondertekenen’‘, aldus Perridon na zijn gesprekken met Jordan.

Over de eis om Verstappen het best denkbare materiaal te geven, kan volgens Perridon niet worden onderhandeld. ’‘Dat hebben we bij Jordan duidelijk neergelegd. Om het team weer naar de subtop van de Formule 1 te helpen, moet naar Jos in zijn positie als eerste rijder geluisterd worden.’‘

Volgens Perridon is ook Jordan inmiddels doordrongen van het belang om Verstappen kopman te maken van zijn team. Als tweede rijder heeft Jordan de Schot Allan McNish op het oog, die geen sponsorgeld hoeft in te brengen. De voormalige testrijder van Renault en ex-coureur bij Toyota voldoet echter aan de eis van hoofdsponsor Benson&Hedges om tenminste ��n Britse coureur in het team op te nemen. Bovendien heeft hij de steun van motorenleverancier Cosworth.

De directeur/eigenaar van Trust zegt dat een akkoord met Jordan niet zo zeer afhangt van de financi�n, als wel van de sportieve eisen van Verstappen.

Bron: ANP

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter