Wat al een tijdje in de lucht hing is nu officieel bevestigt: Baumgartner rijdt volgend seizoen in de tweede Minardi, als teamgenoot van Gianmaria Bruni.

De 22 jarige Hongaar reed vorig seizoen ter vervanging van Ralph Firman de Grote Prijzen van Hongarije en Itali�. Dankzij de steun van onder meer de Hongaarse regering kon hij zich inkopen bij Minardi.

“Voor mij is Kerstmis duideijk vroeg gekomen. Na die twee races vorig jaar was ik vastberadener dan ooit om Formule 1 te blijven rijden. Die droom is nu uitgekomen. Ik denk niet dat het al volledig tot me doorgedrongen is.  Er zijn veel mensen die me tot dit punt geholpen hebben. In het bijzonder dan Thomas Frank (zijn manager, red.) voor zijn niet aflatende steun. Ook een dankjewel aan Paul Stoddart om mij de mogelijkheid te geven. Ik hoop zo snel mogelijk te beginnen zodat ik me zo goed als mogelijk kan voorbereiden op het komende seizoen. Ik kijk er al naar uit! “

Paul Stoddart:

” We zijn blij dat we de zaken met Zsolt (Baumgartner, red.) nu al konden afwerken. Ik geloof in zijn capaciteiten en hopelijk kan hij zich hier ontwikkelen, zoals zoveel talenten Minardi gebruikten als springplank.  “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter