Het ziet er niet goed uit voor Rubens Barrichello. Dat is het minste wat je kan zeggen, nadat de Braziliaan niet gereden heeft in vrije trainingen 2, 3 �n 4. Het snel inzetten van de F2005, vanwege het teleurstellende optreden van de F2004M in Melbourne en Sepang, heeft tot gevolg dat Ferrari nog niet genoeg reserve-onderdelen heeft.

Zo ook voor de versnellingsbak. Terwijl Michael Schumacher zonder problemen zijn rondjes draaide, kreeg de bolide van Barrichello immers een probleem aan de versnellingsbak tijdens de eerste oefensessie op vrijdag. Omdat het team nog geen versnellingsbak in reserve heeft meegenomen, moest de arme Braziliaan de rest van de dag aan de kant blijven, en ook in de oefensessies van vandaag kon hij niet de baan op.

Ferrari heeft er wel vertrouwen in dat ze op de goede oude manier de versnellingsbak op tijd kunnen repareren, en dat een nieuw onderdeel aangevlogen kan worden zodat het zondag kan gebruikt worden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter