BAR-HondaVoor Takuma Sato was het de eerste kwalificatie dit seizoen die goed verliep, na (weer)problemen in Australi� en een ziekte in Maleisi�. Het is er ��n die hij waarschijnlijk wel gauw wil vergeten. Hij zette pas de dertiende tijd neer, terwijl Jenson Button al niet veel beter deed met zijn twaalfde plaats.

Beide rijders moesten redelijk vroeg in de sessie hun rondje afleggen, en dat is ook een nadeel aangezien er nog veel stof op het oppervlak lag. Jensen Button legt zijn ronde uit: “Het was een redelijk rondje, maar het circuit is zo heet, en er is zeer weinig grip. In bocht 8 had ik wat overstuur en heb ik dus wat tijd verloren, maar over het algemeen, met het tijdstip van onze kwalificatie en de baancondities in relatie daarmee in het achterhoofd, was er weinig kans om mijn tijd te verbeteren.” Hij voegt nog toe dat het ernaar uit ziet dat ze race zullen moeten starten in het midden van de grid, en gaat verder: “Hopelijk zal de wagen zijn zoals in het begin van de race in Maleisi�, en als we betrouwbaar blijven, zouden we in de punten moeten kunnen eindigen.”

Takuma Sato nam ook de omstandigheden van het asfalt en de wind als excuus: “Het was moeilijk om een goede stabiliteit te houden, want we moesten vroeg de stoffige baan op, en ook door de wind, vooral wanneer ik remde bij wind in de rug. Het is ook ongelooflijk heet daarbuiten! De balans was vandaag veel beter, en uiteraard heb ik veel meer gereden dan gisteren, dus ben ik blijer in de wagen, en kijk ik vooruit naar de laatste sessie van morgen, en dan een sterkere race.”

Technisch directeur Geoff Willis was minder tevreden: “Kijkend naar onze andere kwalificatieresultaten, was het resultaat van vandaag nogal zoals we verwacht hadden. We waren hier niet even blij met het gedrag van de wagen als in Maleisi�, dus vanmorgen hebben we een druk programma afgelegd voor veranderingen van afstelling op de beide wagens. Het belangrijke voor ons dit weekend is om een goed resultaat te behalen in de race, dus hebben we ons geconcentreerd op het vinden van een goede balans voor de race van morgen”, waarmee hij eigenlijk zegt dat ze in de oefensessies zwaar gereden hebben.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter