De voorbereidingen van Minardi voor de GP van Bahrein zitten erop en verliepen volgens plan. Christijan Albers en Patrick Friesacher werkten ‘s ochtends een technisch programma af. In de middag wachtte dan de eerste kwalificatie op hen. Er was minder grip maar dat belette de twee rijders niet om een sterkere prestatie neer te zetten dan deze morgen.

Christijan Albers zei dat het team zich gefocust had om een snel rondje te kunnen neerzetten, wat vruchten afwierp.

“Tijdens de laatste race hadden we een goede wagen met een goede race set-up maar we misten nog een snel rondje in de kwalificatie. We hadden toen gewoon te weinig grip. Dit weekend hebben we ons wat meer gefocust op een snel rondje en dat zie je vandaag. Ik ben tevreden en denk dat het een goed rondje was. De baan was wat trager dan deze morgen, maar als we wat vergelijken dan hebben we minder tijd verloren dan sommige anderen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter