Bij Renault kan men niet anders dan tevreden terugblikken op de dag. Het Frans-Britse team heeft immers alweer de voorlopige pole gepakt, we beginnen er zo stilaan gewoon aan te worden dus. Met Alonso op 1 en Fisichella op 5, is het het team dat de beste prestatie heeft neergezet vandaag.

Fernando Alonso mag morgen als laatste rijden en heeft al een voorsprong op de andere rijders. “De R25 gedroeg zich zeer goed tijdens mijn snelle ronde, en de prestatie van de Michelins was zeer sterk”, zegt hij dan ook tevreden. “Over de banden: deze prestatie is de bevestiging dat ze competitief zijn in zeer verschillende omstandigeheden en op contrasterende types circuits; het laat eveneens zien dat ze echt goed werken voor ons pakket van het chassis en de motor. Ik verloor wat tijd in de laatste bocht, maar ik had nog een marge. Morgen zal ik de wagen nog meer moeten pushen om de voorsprong te behouden.”

Giancarlo Fisichella wil meer dan ‘gewoon’ een top-5, na de successen van de voorbije twee races: “Het is niet zo slecht om vijfde te eindigen, omdat ik als zevende de baan op moest. In het begin was de baan zeer vuil, vooral in bochten 4 (die overigens een breder einde heeft gekregen, red.) en 8, wat me tijd gekost heeft. Ik heb ook wat verloren in de laatste bocht, waar de wind de wagen destabiliseerde. Toch heb ik een goede balans gevonden voor de race, en weet ik dat de R25 competitief zal zijn. Ik hoop dat ik mijn positie zal kunnen bewaren in de tweede sessie.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter