Volgens Max Mosley, voorzitter van de FIA, zou de toekomst van de F1 er wel �ns minder rood uit kunnen zien. Indien er niets gedaan wordt aan de de-pan-uit-swingende kosten, zou Ferrari in de toekomst de F1 de rug toe kunnen keren. Fiat, Ferrari�s moedermaatschappij, zit momenteel in een financi�le slop. Aangezien een goed uitgerust team elk seizoen ongeveer 300 miljoen euro moet ophoesten om rond te komen, zou Ferrari’s geldkraan wel �ns toegedraaid kunnen worden.

“Ferrari heeft me laten weten dat ze onder bepaalde omstandigheden zouden stoppen. Dit zou een tragedie voor de Formule 1 betekenen. De twee bekendste elementen uit de F1 zijn de race in Monaco en de Scuderia Ferrari. Als de kosten helemaal naar belachelijke hoogten zullen stijgen, zullen sommige constructeurs er een punt achter zetten,”

aldus de FIA-voorzitter.

Volgens Mosley lekt het meeste geld weg naar de motoren. Hij is ervan overtuigd dat het mogelijk is om motoren aan een lagere kost te leveren, om nieuwe teams aan te moedigen om de F1 binnen te treden, en om de bestaande teams binnen de F1 te houden als bepaalde motorleveranciers uit de F1-wereld stappen. Mosley geeft wel toe dat hij er weinig tegen kan doen dat de huidige motorleveranciers zoveel geld uitgeven aan de ontwikkeling van hun pk-monsters. Maar hij is er rotsvast van overtuigd dat hij ervoor kan zorgen dat de motoren tegen een redelijk prijs aangeboden worden aan secundaire teams.

“Ik ben zeer optimistisch dat we een belangrijke kostenreductie zullen meemaken. Wat we proberen te doen, is het verzekeren van goedkopere motoren voor een tweede team, of een derde of zelfs een vierde team. De kosten van de motoren moeten naar beneden. Als de grote constructeurs steeds grote sommen geld blijven uitgeven aan onderzoek en ontwikkeling, staat het vast dat een aantal teams de F1 zullen verlaten. Het is dus van levensbelang dat er goedkope motoren beschikbaar komen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter