Zoals F1pits reeds gisteren meldde, zou Max Mosley vandaag de pers toespreken. Een van de dingen die aan bod kwam was de nood aan het reduceren van de kosten in de Formule 1, waarover meer te lezen valt in ons vorig bericht. Echter wilt de FIA ook de show terug in de F1 krijgen. De F1 moet als ware terug dat prikante sausje over zich heen krijgen, zoals in de gloriedagen, toen de spanning te snijden was en het spektakel er vanaf droop. Inhaalmanoeuvres zien we tegenwoordig niet vaak en het nieuwe kwalificatiesysteem heeft ook al redelijk wat kritiek over zich gekregen. Het zou niet interessant genoeg zijn.

Mosley erkent het inhaalprobleem en zegt dat eraan gewerkt wordt. Suggesties zijn: ��n enkele bandenleverancier, standaard onderdelen op elke wagen en een ban op elke vorm van rijhulpjes. Deze veranderingen kunnen tegen 2006 van kracht worden als Mosley alle teams ervan kan overtuigen zich aan zijn zijde te zetten. Het kwalificatiesysteem kan echter dit seizoen nog aangepast worden als er een goed alternatief op tafel komt te liggen. Mosley zelf prefereert het oude kwalificatiesysteem met een sessie van een uur, al zou het een licht aangepaste versie zijn met de Maxie-touch.

“Het kwalificatiesysteem moet eenvoudig in elkaar zitten,” verduidelijkte Mosley. “Ik zou persoonlijk gaan voor een sessie van een uur waarin elke rijder zijn rondjes kan afmalen. Wie uiteindelijk na dat uur de snelste is staat zondag op pole positie. Ik zou wel graag een goed zichtbare lamp op de wagen zetten, om aan te duiden wanneer een wagen in zijn snelle ronde zit. Maar ik denk dat de teams daar niet echt mee akkoord zullen zijn.”

Onze Max zit duidelijke nog boordevol (creatieve) idee�n. Of ze allemaal even doordacht en toepasbaar zijn, laat ik aan u over.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter