Nee, een verrassing mag het niet genoemd worden. Michael Schumacher was weer eens de snelste van de dag. Natuurlijk weer op afstand van de rest, dit keer scheiden vier tienden hem van de eerste achtervolger, de verrassend snelle Anthony Davidson in een BAR. Barrichello kon andermaal het tempo van Michael niet volgen en moest genoegen nemen met een derde plek. Het is te hopen dat er zaterdag wel iemand is die het tegen de rode bolides kan opnemen, maar veel perspectief bieden de vrije trainingen van vandaag niet. Ferrari is en blijft het te kloppen team.

Michael Schumacher:

“Het was een leuke en interessante sessie, zoals we eigenlijk al verwacht hadden van Monaco. We hebben de wagen voortdurend kunnen verbeteren, wat ook te zien is in mijn tijden. Aan het eind van beide sessies reed ik de snelste tijd. Ik echter toch dat de kwalificatie erg spannend zal worden. De tijden van vandaag zeggen niet zoveel, we zullen pas op zaterdag echt een beeld krijgen van wie waar staat. Ik vind de nieuwe pits een hele vooruitgang, zeker qua veiligheid van zowel coureurs als monteurs.”

Rubens Barrichello:

“Vanmorgen had ik grote moeilijkheden met de setup, maar gedurende de dag hebben we flinke vooruitgang kunnen boeken. Zoals gewoonlijk concentreerden we ons meer op de race dan op de kwalificatie. Ik ben een beetje verkouden, waardoor ik niet echt op mijn gemak in de wagen kon zitten. Het was heet en ik kon moeilijk ademen.”

We zullen dus een spannende kwalificatie zien volgens Schumacher. Zou hij bedoelen een spannend kwalificatie als het gaat om de tweede plek, of ziet hij serieus bedreiging in bijvoorbeeld BAR of Renault? Zaterdag weten we het antwoord.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter