Motorcrosser Eric Verhoef is zaterdag vierde geworden in de derde etappe van de Dakar Rally, een cross van 9 kilometer over het strand van het Spaanse Castellon. De 36 jarige Nederlander zat slechts 10 seconden achter de winnaar, de Fansman David Fretigne. Verhoef was ‘supertevreden’ over zijn prestatie.

“Als amateur zit ik toch maar mooi tussen de profs uit de beste fabrieksteams”, zei hij. “Ik wist dat dit parkoers me lag, vorig jaar werd ik hier tweede. Misschien, als ik echt vol gas had gegeven, had ik kunnen winnen. Maar ik wilde bovenal alles heel houden, dus reed ik bewust wat ingehouden.”

Fretigne (Yamaha) boekte zijn tweede etappezege. Hij was vrijdag ook de beste in de modderproef in het Franse Narbonne. Zijn landgenoot Despres (KTM) finishte in Castellon als tweede op 1 seconde, de Italiaan Sala (KTM) werd derde.

Arjan Brouwer reed de boosheid over zijn beroving van zich af door als elfde te eindigen. Het servicebusje van de 46 jarige motorhandelaar uit Putten werd vrijdagavond leeggeroofd. Hij raakte onder meer zijn paspoort, credit cards, laptop en 5000 euro kwijt.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter