Renault insiders zouden aan Autosport magazine toevertrouwd hebben dat de constructeur aan het kijken is om actief te worden in het wereldkampioenschap rally. Ook zou er dan gevreesd moeten worden dat Renault zich dan zou terugtrekken uit de Formule 1.

De Franse autoconstructeur heeft een studie uitgevoerd over een mogelijke deelname aan het WRC kampioenschap, om zo Peugeot en Citro�n aan te vallen om de zo belangrijke Franse markt te veroveren. Het ingezette model zou een M�gane zijn.

De vraag is of Renault zowel actief zou zijn in F1 als in WRC of dat ze het voorbeeld van Peugeot volgen en zich concentreren op 1 serie: rally. Dit was voor Peugeot een succesvolle zet en mondde uit in heel wat publiciteit.

Het gaat uiteraard om een gerucht, en het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat Renault zich zou terugtrekken uit de Formule 1, gezien de grote investeringen die gevoerd zijn, de succesjes die al behaald zijn en de vooruitzichten op een nog betere toekomst.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter