Het Zwitserse weekblad Blick kwam afgelopen dagen met verrassend nieuws. Zij dachten te weten dat Rubens Barrichello een contractverlenging krijgt voor zowel 2005 als 2006. Ferrari en Barrichello zelf hebben nog niet gereageerd, maar het nieuws laat alvast verscheidene mensen met ongeloof achter. Zij verwachten dat Barrichello simpelweg aan de kant wordt geschoven na het volgende seizoen.

De Braziliaan werd reeds gelinkt aan verscheidene teams, onder ander Williams, Toyota en Renault, waar in 2005 misschien een plaatsje vrijkomt. Maar mocht hij toch bij Ferrari blijven hoopt hij waarschijnlijk na het vertrek van Micha�l Schumacher om de nummer 1 te worden, hoewel hij volgens de teamleiding, waar velen hun ongeloof over uiten, dezelfde status heeft als de Duitser. De laatste keer dat Barrichello zijn contract verlengde, moest hij al meteen plaats ruimen voor zijn nummer 1 in de beruchte Grand Prix van Oostenrijk in 2002. volgens de geruchten dreigde de staf van Ferrari toen om zijn contract te verbreken als hij geen plaats wou ruimen.

Moest Barrichello toch bij Ferrari gooit hij waarschijnlijk vele ruiten in, onder andere die van Giancarlo Fisichella en Felipe Massa, die hopen als plaatsvervanger van Barrichello te functioneren na zijn ontslag. Indien de Braziliaan toch vertrekt bij Ferrari zal er een tamelijk grote verschuiving gebeuren in 2005. Montoya naar McLaren, waar de grootste kans op ontslag voor David Coulthard is, en verschillende zitjes komen dan vrij bij onder andere BAR, Williams, Toyota en Renault.

Tot slot vond de schrijver van het artikel, Roger Benoit, dat de Ferrari-crew al op leeftijd aan het komen was. Micha�l Schumacher werd gisteren 34 jaar, en met Rubens Barrichello reeds 32, Jean Todt 58, Ross Brown 49 en Rory Byrne 60 jaar vond de auteur dat het tijd werd voor afwisseling en een verjonging.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter