Voor het Franse talent Jean-Eric Vergne is het een wisselend debuutseizoen. Weliswaar behaalde de voormalig Brits Formule 3-kampioen meer punten dan collega Daniel Ricciardo (12 tegen 10), maar daar staat tegenover dat Vergne reeds acht keer al in Q1 uit de kwalificatie gewipt werd. Toch hoeft Vergne zich geen zorgen te maken om zijn directe toekomst: ook in 2013 zal hij samen met Ricciardo uitkomen voor het team van Toro Rosso.

Dat geeft me echt een enorme boost, zegt Vergne tegen het Franse L’Equipe. Het laat zien dat het team denkt dat ik nog beter zal gaan worden en dat is ook wat ik denk. Ik kan nog veel beter worden en het team ook. Ik heb dan ook veel vertrouwen in volgend seizoen.

Voor teambaas Franz Tost was het al veel langer duidelijk dat zowel Vergne als Ricciardo ook in 2013 voor zijn team uit zouden komen. Het is altijd al de bedoeling geweest om Jean-Eric en Daniel op zijn minst twee volledige seizoenen in actie te zien, aldus Tost. Het duurt nou eenmaal even voordat een rijder zich thuis voelt in de Formule 1. Bovendien moet hij het team leren kennen en alle circuits.

Red Bull’s Christian Horner gaf recent aan dat zowel Vergne als Ricciardo mogelijke kandidaten zijn om Mark Webber vanaf 2014 te vervangen. Vergne: Alles kan. Maar het is nu 2012 en ik heb nog een volledig seizoen bij Toro Rosso te gaan. Ik ben dan ook totaal niet bezig met wat er in 2014 zou kunnen gebeuren.