Vijay Mallya verkeerde de afgelopen maanden in serieuze financiële problemen (zie bijvoorbeeld http://www.gppits.net/nieuws/moeilijk_weekeinde_voor_mallya/. Mallya zou op rand van faillissement verkeren en zelfs een arrestatie in thuisland India tegemoet kunnen zien omdat hij zijn personeel van luchtvaartmaatschappij Kingfisher Airlines al maanden niet betaald zou hebben.

Mallya, volgens Forbes goed voor 800 miljoen Amerikaanse Dollars, beloofde orde op zaken te stellen. Dit lijkt nu te zijn gelukt voor de zelfbemoemde “King of good times”, zo verkocht Mallya voor 2 miljard Dollar een 53,5% belang van zijn drankenconcern United Spirits aan Diageo. Dankzij het geld kan Mallya schulden van zijn luchtvaartmaatschappij aflossen. Naar verluidt bedraagt de schuld van Kingfisher Airlines bijna 2 miljard Dollar en zou het nog altijd donkerrode cijfers schrijven. Met de investering van Diageo is een mogelijk faillissement in elk geval voorlopig afgewend. Mallya werkt nu op volle kracht om zijn luchtvaartmaatschappij ook weer op orde te krijgen.

Recentelijk verkocht Mallya ook al een belang in zijn Formule 1 – team aan de investeringsmaatschappij Sahara. Dankzij de recente transactie lijkt de toekomst van Force India voorlopig veilig te zijn gesteld. We zijn benieuwd wie nu het plekje langs Paul di Resta voor 2013 zal krijgen. We houden je op de hoogte!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *