Gisteren kon collega Fabian van Tiel jullie melden dat HRT te koop zou worden gezet. De huidige eigenaar van HRT zou met de verkoop het team meer kans geven op succes. Maar volgens de Spaanse krant El Confidencial heeft het team al 32 werknemers ontslagen en valt het doek definitief als er niet vóór 2 december een koper is gevonden.

Joe Saward merkte op zijn blog ook al op dat deze eigenaren gewoon niet weten waarmee ze bezig zijn. Door het team compleet Spaans te maken en te vestigen in Spanje, maakten ze zich zeer kwestbaar. Immers sluit je je min of meer af van overige invloeden, als je nationalisatie nastreeft. Dat was ook het grootste probleem voor SuperAguri, die 100% Japans trachtten te zijn.

Verder werkt ook de wereldeconomie niet mee en als zelfs een miljardair als Vijay Mallya moet grijpen naar een samenwerkingsverband met de Sahara Group [alweer een jaar geleden], dan kun je wel stellen dat het geld erg snel opraakt in de Formule 1.

HRT heeft een budget van 40 tot 50 miljoen per jaar, wat moeilijk vol te houden is als er geen grote inkomsten tegenover staan.

De basis van een F1-team behoort in Engeland te staan [praktisch gezien!], of een team/investeerder heeft een dusdanig budget waarmee je het beste van het best qua personeel kunt overtuigen te verhuizen naar Spanje. Dat heeft HRT niet.

En ook opmerkelijk dat Thesan zo openlijk te koop loopt met het team, waar meestal achter de schermen wordt onderhandelen met Bernie Ecclestone als stille toeschouwer. Joe Saward zelf acht de kans groot, dat er in 2013 elf in plaats van 12 teams op de grid staan…Lees de blog van Saward: “HRT- how not to do it“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *