Toro Rosso coureur Jean Eric Vergne weet goed wat hem te doen staat dit seizoen. De Toro Rosso coureur rijdt dit jaar zijn tweede seizoen voor het team uit het Italiaanse Faenza en maakte tot nu toe geen spectaculaire indruk. De Fransman houdt zich echter geen illusies voor.

Zo is Vergne duidelijk in zijn kansen voor 2014: Als mijn resultaten goed zijn dan schuif ik volgend jaar door naar Red Bull Racing. Als ik niet presteer dan verlies ik mijn plek binnen het team. Maar, op dit moment rijdt ik voor Toro Rosso en ik heb mijn plek verdiend. Dat heb ik aan iedereen bewezen gezien mijn prestaties in de opstapklasses. Aan werkdruk geen gebrek bij Toro Rosso!

Toro Rosso dient al sinds 2006 als opleidingsinstituut voor grote broer Red Bull Racing. Echter zijn er niet veel coureurs in de loop der jaren doorgestoten naar Red Bull Racing. Enkel Sebastian Vettel heeft deze transfer mogen meemaken. Mochten Vergne en Ricciardo te licht worden bevonden worden ze aan een toch al behoorlijke lijst van afgekeurde Red Bull talenten toegevoegd: Vitantonio Liuzzi, Scott Speed, Sebastien Bourdais, Sebastien Buemi en Jaime Alguersuari.