Vier wielen wisselen in iets meer dan twee seconden. Menig garage-eigenaar zal er een moord voor doen, maar de crew van Red Bull flikte het afgelopen Zondag in Sepang. Een dankzij de teamorder-affaire ondergesneeuwd feitje.

Mark Webber mag dan wel bestolen zijn van zijn zege in Sepang, aan zijn monteurs lag het niet. De Red Bull jongens, ongetwijfeld stijf van de energiedrank, klaarden het klusje in een recordtempo van 2.05 seconden. Het vorige record was al geen oud record, de crew van McLaren wisselden in de Grote Prijs van Duitsland vorig jaar de banden van Jenson Button in slechts 2.3 seconden. Het record van McLaren ging er afgelopen zondag niet per toeval aan, Red Bull claimt vijf van de zes gemaakte pitstops sneller te hebben gedaan dan de 2.3 seconden van McLaren. Ook de jongens van Mercedes wisselden vier wielen in 2.2 seconden.

Voor degenen die graag uitgebreid naar een pitstop kijken is er overigens nog slecht nieuws, Red Bull verwacht nog dit seizoen onder de magische twee seconden grens te komen.