Na twee races heeft Van der Garde duidelijk het verschil gemerkt tussen de GP2, waar hij vier jaar actief in was, en de Formule 1. Bij de GP2 wachtte ik vaak vooraan het startveld, keek in mijn spiegel tot alle auto’s klaarstonden. Ik had alle tijd om me voor te bereiden op de start. Hier kom ik aanrijden, zet mijn auto stil en dan zie ik dat de lichten al aangaan. Dat is toch wel even omschakelen.

De twee races in China en Bahrein zullen niet makkelijk worden. Marussia heeft nu een klein voordeel. Ik hoop dat we in staat zijn om tegen ze te vechten. Ik vind het ook belangrijk dat ik bij Caterham mezelf kan ontwikkelen als coureur. Het team laat me stap voor stap alles leren. Daar word ik alleen maar beter van., zo hoopt Van der Garde.

Voorlopig is het even door de zure appel heen bijten voor Giedo van der Garde. Caterham zal pas bij de Grand Prix van Spanje een groot pakket updates presenteren. Om Marussia serieus partij te bieden [indien de updates ook echt werken, FR] is het dus nog even wachten.