Wist Michael Schumacher in het seizoen 1994 zijn eerste wereldtitel binnen te slepen doordat hij gebruik maakte van verboden hulpmiddelen? Volgens Jos Verstappen die in 1994 teamgenoot was van Schumacher bij Benetton zaten er verboden hulpmiddelen op de auto van de zevenvoudig wereldkampioen. Verstappen deed zijn uitspraken in het blad Nusport.

De Limburger gaat echter niet te diep op de zaken in zo zegt hij: Dan denken de mensen dat ik een excuus aan het zoeken ben. Ik weet gewoon dat zijn auto destijds anders was dan mijn auto. Volgens Verstappen zijn de verschillen afkomstig van elektronische hulpmiddelen. In 1994 waren hulpmiddelen zoals ABS en traction control verboden. Dit kwam voort uit de dominante jaren van Williams die optimaal gebruik maakte van deze hulpmiddelen. Jos denkt dat de auto van Schumacher de beschikking had over ABS en traction control waardoor de auto van Schumacher beter ging dan die van de Nederlander.

Jaren later stapte Verstappen met deze vraag naar Flavio Briatore die teammanager was van Benetton in 1994 en Verstappen naar het team haalde. Het antwoord van Briatore op deze vraag was: Laten we er maar niet over praten. Door het antwoord van de Italiaan wist Verstappen genoeg. Al verwacht Jos niet dat er ooit wordt toegegeven dat Schumacher verboden hulpmiddelen op zijn auto had zitten.