Red Bull heeft Mark Webber deze week goed in de gaten gehouden. De Australiër had namelijk zijn jaarlijkse ’Outdoor Adventure Challenge’ weer op het programma staan. Dezelfde waar Webber in 2008 bij een afdaling op de mountainbike zijn been brak.

De lokale krant Mercury bericht, dat Webber door Red Bull werd verboden deel te nemen aan een onderdeel van de Challenge. Het ging om een steile bergbeklimming, welke het Oostenrijkse team te gevaarlijk achtte voor hun coureur. Dit betekende het einde van de Challenge voor Webber.

Ik ben teleurgesteld, vertelde Webber. Ik had hier graag meer van willen meemaken, maar het zij zo.

Onlangs had zijn teamgenoot Sebastian Vettel een soortgelijk akkefietje met de Oostenrijkse werkgever. De jonge Duitser wilde de Moto2 motor van Stefan Bradl uitproberen, maar Red Bull achtte het te gevaarlijk en verbood dit. Vettel mag niet racen op een motor.

Red Bull heeft de touwtjes strak in handen en doet er alles aan om een situatie zoals die van Kubica en Renault te voorkomen, ongeacht de wens van de coureurs. Maar is dit wel redelijk naar de coureurs toe en hoever kan je gaan als werkgever? Vertel ons hier op het forum, wat jij ervan vindt!!