De FIA heeft de regelwijzigingen voor komend seizoen bekend gemaakt. De belangrijkste wijziging is dat de auto’s van de teams al voor de testperiode alle crashtests hebben doorstaan, anders mogen ze niet aan de tests deelnemen. Tevens boog men zich over het gedrag van de coureurs op de baan.

De wijzigingen op rij:

-Auto’s mogen niet meer meedoen aan wintertests voorafgaand aan het seizoen zonder geslaagd te zijn voor de crashtest.

-De maximale raceduur wordt vastgelegd op vier uur, om te voorkomen dat een race die lange tijd onderbroken wordt tot wel acht uur kan duren [Canada 2011].

-Voor de safety car terugkeert naar de pits mogen alle auto’s die op een ronde gezet zijn die ronde terugpakken en achteraan aansluiten, om er voor te zorgen dat er bij de herstart geen langzamere auto’s het gevecht om de leiding in de wedstrijd verstoren. (Daarmee druist men toch wel tegen de bedoeling van de SC, want hoe controleer je of de achterblijvers niet te hard rijden?)

-Auto’s die zich in de pitstraat bevinden op het moment dat een race wordt stilgelegd, mogen nu de plaats op de grid innemen die zij in de race hadden op het moment dat de race werd stilgelegd.

-Coureurs mogen niet langer de baan verlaten zonder een te rechtvaardigen reden. Het afsnijden van een chicane tijdens een opwarmronde of inlap, bedoeld om tijd en/of brandstof te besparen, wordt daarmee verboden [Vettel in Korea?].

-Coureurs mogen niet meer de racelijn innemen nadat zij van deze lijn zijn afgeweken om een positie te verdedigen (vast n.a.v. Schumacher vs Hamilton op Monza 2011)

-Tijdens het seizoen komt er een driedaagse test. De afgelopen jaren waren testsessies gedurende het seizoen niet toegestaan.

-Alle beslissingen van de stewards waartegen geen beroep aangetekend kan worden, staan nu in hetzelfde gedeelte van het reglement in plaats van verspreid.

-Alle banden die aan een coureur zijn toegewezen mogen nu tijdens de vrije trainingen worden gebruikt. De beperking van drie sets vervalt daarmee.

Ook qua het technisch reglement ging het e.e.a. op de schop:

-Alle instellingsmogelijkheden van de ECU zijn nu opgenomen in het technische reglement in plaats van in technische richtlijnen.

-Striktere regelgeving omtrent de uitlaatpijpen. Doel is ervoor te zorgen de aerodynamische invloed van uitlaatgassen op de auto tot een minimum te beperken. Dus om te voorkomen dat men alsnog met een variant van de blown diffuser kan komen…

-Betere markering van door marshalls te bedienen noodschakelaars in de auto.

-De zijkanten van de auto worden onderworpen aan een extra push-off test.