Giedo van der Garde gaat binnenkort gesprekken voeren met het WEC-team van Porsche en Formula E.

Het management van Van der Garde wil met Porsche en oriënterend gesprek voeren om de mogelijkheden te bekijken voor volgend jaar. Van der Garde zou volgend jaar heel graag aan de 24 uur van Le Mans willen deelnemen. Naast Porsche zal het management ook spreken met Jumbo topman Frits van Eerd en Jan Lammers. Lammers en Van Eerd werken aan de voorbereiding om volgend jaar met eigen LMP2-team deel te nemen. Ook Jos Verstappen zou hier in beeld zijn.

Een andere optie voor Van der Garde is Formula E. Van der Garde heeft een goede relatie met de eigenaar van deze serie. De serie is namelijk eigendom van de Spaanse zakenman Alejandro Agag. Van der Garde reed in het verleden voor het GP2-team van Alejandro Agag. Agag zou Van der Garde graag in de Formula E in actie zien. In de Formula E wordt geraced met elektronische formule-wagens, al diverse ex-Formule 1 coureurs zijn in de serie actief.

Het hoofdstuk Formule 1 lijkt gesloten voor de Nederlander. Het management sprak van Van der Garde sprak nog wel met Manor, deze gesprekken werden echter voortijdig afgebroken. Manor vraagt veel geld en Van der Garde en zijn management zien in het team te weinig perspectief.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter