Teambaas van Red Bull Racing, Christian Horner heeft van zich afgebeten nadat verscheidene media hadden bericht dat zijn positie bij het Oostenrijkse team onder druk staat.

Afgelopen raceweekend was het menig journalist niet ontgaan dat Gerhard Berger in de paddock rondliep en zich ophield bij het team van Red Bull. De man zat zelfs tijdens de kwalificatie op de pitmuur. Aangezien Berger het heel goed kan vinden met Red Bull eigenaar Dietrich Mateschitz kwam er meteen een geruchtenmolen op gang dat Chirstian Horner de deur uit moet en zou worden vervangen door Berger maar met deze geruchten maakt Horner nu korte metten.

Helaas zijn er altijd geruchten in de Formule 1 maar dit is echt onzin. Ik ben volledig toegewijd aan Red Bull en ik hou van wat ik doe. We zijn hard aan het werk en mijn focus is op dit moment te proberen om het team terug naar te brengen naar waar we 18 maanden geleden ware.

Ook over de harde woorden van Mateschitz aan het adres van de Formule 1 en het dreigement van de drankjesfabrikant om zich terug te trekken uit te sport heeft de Engelsman not wel wat toe te voegen.

Het is de bedoeling is om te blijven en de vele problemen in de sport op te lossen alsook onze eigen concurrentiepositie. Dietrich Mateschitz heeft tijdens het weekend enkele opmerkingen gemaakt en die tonen precies aan hoe hij zich voelt. Hij is gefrustreerd over het showgehalte van de sport, hij is immers ook een fan die een een enorm bedrag aan investeringen heeft geleverd de afgelopen jaren. Hij wil zien dat de sport terugkeert naar gloriedagen van weleer zodat het weer dezelfde aantrekkingskracht krijgt.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!