In de paddock gaat het wilde gerucht dat Formule 1-eigenaar CVC de sport wil verkopen.

Ecclestone heeft inmiddels laten doorschemeren dat het mogelijk is dat de Formule 1 een nieuwe eigenaar krijgt. Afgelopen weekend ging al het gerucht dat Red Bull-eigenaar Dieter Mateschitz met CVC heeft gesproken. Mateschitz zou door een aandeel te nemen in de Formule 1 direct invloed kunnen uitoefenen op de sport, de Oostenrijkse miljardair is erg ontevreden over de huidige gang van zaken in de Formule 1.

Als meest serieuze optie wordt nu de Amerikaanse investeerder Stephen Ross genoemd. Ross is in Amerika al eigenaar van de American football club de Miami Dolphins. Ross zou een belang van 35,5% willen kopen van CVC. Ross wil de sport populairder maken in Amerika. Ross zou ook steun hebben van Qatar. Zij zouden ook een klein belang in de Formule 1 willen hebben. Qatar wil graag een eigen Grand-Prix en zou met een investering directe invloed op de toewijzing van Grand-Prix kunnen hebben.

CVC is inmiddels al meer dan 10 jaar eigenaar van de Formule 1. Eerder wilde de investeringsmaatschappij de sport naar de beurs brengen, in 2012 leek dit bijna te lukken maar werd een beursgang op het laatste moment afgeblazen.Sinds 2012 verliest de Formule 1 wereldwijd aan populariteit en is ook het belang van CVC minder waard geworden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter