Honda neemt een aantal updates mee naar Maleisië aankomend weekend. De updates gaan terecht komen bij Fernando Alonso. Dit kost hem echter wel een forse gridstraf, meldt Motorsport.com.

Alonso komt vanaf vrijdag in actie met een update van de Honda motor. Daarnaast krijgt hij een nieuwe turbo, MGU-H, batterij en elektronica. Het levert de tweevoudig wereldkampioen een gridstraf van dertig plaatsen op. Wel zou Alonso nu genoeg onderdelen moeten hebben om het seizoen uit te kunnen rijden. Verder heeft Honda twee tokens verbruikt om de motor lichter te maken en het uitlaatsysteem aan te passen. De motorenfabrikant heeft daarmee nog maar één token over voor de rest van het seizoen.

Hoewel het seizoen 2016 vele malen beter verloopt dan 2015, hebben McLaren en Honda het nog steeds moeilijk met de betrouwbaarheid. Fernando Alonso staat momenteel elfde in de stand om de wereldtitel met zesendertig punten. Teamgenoot Jenson Button staat met zeventien punten op de vijftiende plek. Stoffel Vandoorne scoorde in Bahrein één puntje en staat daarmee op de achttiende positie. Het gezamenlijke puntentotaal brengt McLaren naar de zesde plek in het constructeurskampioenschap.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!