Foto startopstelling. archief GPPits

Max Verstappen heeft in Maleisië tegen de verzamelde pers gezegd, dat de koppelingsproblemen die zijn slechte starts in de laatste drie races veroorzaakten zijn verholpen

Voor het verzamelde journaille vertelde Max Verstappen in het motorhome van Red Bull Racing: We hebben alles nagekeken en de oorzaak gevonden. Nu gaan we vrijdag testen en dan moet de boel gestabiliseerd worden. De mislukking van de start in Singapore had een andere oorzaak dan die in Duitsland en België. Het team heeft er alles aan gedaan om het op te lossen en het lijkt er op, dat we het lek boven hebben. Drie keer een slechte start achter elkaar, dat kan natuurlijk niet.

De jonge topcoureur wist in Singapore ruim van tevoren, dat er iets mis was met zijn koppeling en dat hij er rekening mee moest houden, dat dat zijn start ging beïnvloeden: Ik was wel blij dat ze me ingelicht hadden. Anders doe je hetzelfde als anders en dan heb je veel meer kans dat het helemaal mis gaat, zei hij daarover.

Dat er steeds iets misgaat bij de start de afgelopen weken heeft Verstappen wel wat onzeker gemaakt: Als je al twee slechte starts achter elkaar gehad hebt en ze vertellen je ‘s avonds dat het weer een moeilijke start gaat worden, dan beïnvloed dat de hele race natuurlijk. Zeker in Singapore wordt het dan heel moeilijk, daar is inhalen bijna net zo moeilijk als in Monaco. Het draait allemaal om de kwalificatie.

Verstappen keek ook vooruit naar de race van komend weekend: Het wordt moeilijk. We hopen op een beetje regen. Voor ons is het uiteindelijk het belangrijkste om Ferrari voor te blijven, dus hopelijk slagen we daar opnieuw in. Vorig jaar won Ferrari, we zullen het gaan zien. Er zijn natuurlijk veel rechte stukken die niet in ons voordeel zijn, maar als we de balans op orde kunnen krijgen in de bochten dan hebben we een kans.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.