De FIA gaat wat doen aan de mogelijkheid die de teams en coureurs nu hebben om meerdere motoren op te sparen in één weekend.

Het is een veel gebruikte maas in de Formule 1 regelgeving, het opsparen van motoren en onderdelen daarvan in één raceweekend. Zo wisselde Lewis Hamilton in het weekend van de Belgische Grand Prix drie motoren, kreeg meer gridstraffen dan hij in kon lossen en mag nu de motoren in het restant van het seizoen ongestraft gebruiken. Dit bespaart de regerend wereldkampioen aanzienlijk wat gridstraffen voor de rest van het seizoen.

De FIA heeft voor 2017 een regel ingevoerd die verklaart dat een coureur alleen het laatst gewisselde onderdeel mag gebruiken tijdens een volgend evenement. Zo is het onmogelijk geworden om een voorraad aan reserveonderdelen aan te leggen en wordt het belang om slim om te springen met de onderdelen groter.

Lewis Hamilton is niet de enige coureur die gebruik maakte van de maas in de regelgeving. Vorig jaar maakten McLaren, Red Bull en Toro Rosso nog gebruik van de mogelijkheid.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.