Pirelli zal verantwoordelijk zijn voor het toewijzen van de bandencompounds die gebruikt worden tijdens de eerste vijf races van 2017. Dat heeft de World Motor Sport Council wereldkundig gemaakt.

Vanaf 2017 zal er gereden worden met andere Pirelli banden dan de coureurs gewend zijn. Zo zullen de banden onder andere breder zijn. Normaal gesproken moeten de teams de hoeveelheid compounds die ze willen gebruiken tijdens het weekend al voor de wintertests doorgeven. Aangezien er dan nog geen meter gereden is op het nieuwe rubber heeft Pirelli in overleg met de World Motor Sport Council besloten om een vaste hoeveelheid compounds toe te wijzen voor de eerste vijf races. Zo zullen de teams de beschikking krijgen over twee sets van de hardste compound, vier sets van het medium compound en zeven sets zacht Pirelli rubber.

Mercedes, Ferrari en Red Bull hebben al getest met de nieuwe variant Pirelli banden. De data die hiermee vergaard wordt moeten de teams delen met de andere teams die niet met het nieuwe rubber testen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.