Goed nieuws voor de fans van een staande start! De Formule 1 zal vanaf volgend jaar weer staande starts hebben wanneer het regent. Dat heeft de FIA woensdag bekend gemaakt.

Momenteel is het zo dat een race in de regen achter de Safety Car gestart zal worden, waarna het veld ‘rollend’ losgelaten wordt als het veilig genoeg is. In de toekomst zal dit dus een staande start zijn. Wel zal er een procedure met de Safety Car van kracht zijn.

Wanneer het regent voor aanvang van de race zal het veld wél vertrekken van achter de Safety Car. Wanneer de baan vervolgens droog genoeg is, en de coureurs weten wat de conditie van de baan is, zal de Safety Car de pits in gaan wanneer er een ‘normale’ staande start plaatsvindt.

De Safety Car start, waar nu veel gebruik van wordt gemaakt in natte condities, is al jaren een doorn in het oog van de fans omdat het de spanning van een staande start wegneemt. Dit jaar werden al twee races gestart met behulp van de Safety Car. Zowel in Monaco als in Groot Brittannië kwam de regen met bakken uit de hemel voor aanvang van de race.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.