Race Control board voor het Formule 1 cicuit Red Bull Ring in Spielberg

Dit weekend zijn er enkele veranderingen in de regelgeving doorgevoerd die voor de liefhebber wellicht tot verhoging van het plezier leiden;

1. Er wordt niet meer zo streng gedaan bij overschrijding van witte lijnen op de baan (geldt niet voor pitsstraat geleidingslijnen) en kerbs. In de vergadering gisteren in Geneve is dat afgesproken met Charlie Whiting zo meldde Christian Horner voor de microfoon van Sky Sports F1. De rijders moeten gewoon de baan kunnen gebruiken en als ze over die kerbs willen rijden, nou, laat ze! Als ze denken dat ze daar sneller mee zijn…

2. De boordradiocommunicatie is volledig vrijgegeven aan de eigenaar van de uitzendrechten van formule 1, de FOM (Formula One Management ookwel “Bernie Ecclestone”). Tot nu toe hadden de teams een knop waarmee ze konden voorkomen dat FOM berichten aan de rijder of andersom meekreeg. Alleen de communicatie tussen de teamleiders en de wedstrijdleiding (Charlie Whiting) blijft uitgesloten voor FOM en dus voor ons als kijkers.

3. Er gaan geluiden in de Paddock, dat de safetycarstart bij regen zal worden afgeschaft met onmiddelijke ingang. Men rijdt dan een formatieronde achter de safetycar om vervolgens een staande start op de natte baan uit te voeren.

4. Vanaf dit weekend zal de wedstrijdleiding die rondetijden schrappen die onder dubbel geel zijn gereden. Nico Rosberg wist in Hongarije op een natte baan onder dubbel geel de pole-positiontijd neer te zetten en daar kwam veel kritiek op. Voortaan wordt zo’n tijd (en die van alle anderen die op de baan rijden) dus geschrapt.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!