Max Verstappen werd vijfde in de vrije training vandaag, 0,162 seconden sneller dan zijn teamgenoot Daniel Ricciardo

In het begin worstelde Verstappen enorm met de setup van zijn Red Bull. Die stond te laag waardoor Max Verstappen te weinig grip had en zijn banden meteen sloopte. Ook zijn tweede set ging er bijna subiet aan. Gaandeweg vond hij echter een betere afstelling. Ook Ricciardo worstelde met de auto, maar de beide Red Bulls hebben tijdens de anderhalf durende training duidelijk verbetering geboekt.

Nico Rosberg was met zijn Mercedes de snelste met 1:15.517, ruim een tiende sneller dan zijn teamgenoot Lewis Hamilton.

Sebastian Vettel kon de Mercedessen aardig bijhouden, hij reed een tijd van 1:16.667, Kimi Räikkönen, vierde, was 0,057 seconden sneller dan Max Verstappen.

De vrije training in Hockenheim verliep zonder incidenten.

Dit weekend zijn er enkele veranderingen in de regelgeving doorgevoerd die voor de liefhebber wellicht tot verhoging van het plezier leiden;

1. Er wordt niet meer moeilijk gedaan bij overschrijding van witte lijnen op de baan (geldt niet voor pitsstraat geleidingslijnen) en kerbs. In de vergadering gisteren in Geneve is dat afgesproken met Charlie Whiting zo meldde Christian Horner voor de microfoon van Sky Sports F1. De rijders moeten gewoon de baan kunnen gebruiken en als ze over die kerbs willen rijden, nou, laat ze! Als ze denken dat ze daar sneller mee zijn…

2. De boordradiocommunicatie is volledig vrijgegeven aan de eigenaar van de uitzendrechten van formule 1, de FOM (Formula One Management ookwel “Bernie Ecclestone”). Tot nu toe hadden de teams een knop waarmee ze konden voorkomen dat FOM berichten aan de rijder of andersom meekreeg. Alleen de communicatie tussen de teamleiders en de wedstrijdleiding (Charlie Whiting) blijft uitgesloten voor FOM en dus voor ons als kijkers.

3. Er gaan geluiden in de Paddock, dat de safetycar start bij regen zal worden afgeschaft met onmiddelijke ingang. Men rijdt dan een formatieronde achter de safetycar om vervolgens een staande start op de natte baan uit te voeren.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.