Cockpitbeveiliging wordt geïntroduceerd in het seizoen 2018, restricties boordradio opgeheven met onmiddellijke ingang

Formule 1 Strategy Group, het gremium bestaande uit zes teams, zes mensen van Formula One Management en zes mensen van FIA, heeft vandaag besloten, dat de halo’s die de rijders beschermen moeten tegen rondvliegende projectielen bij ongelukken pas in 2018 zullen worden toegepast. Ook heeft men de regels die radioverkeer tussen rijders en pitmuur beperken ingetrokken.

De halo blijft de beste optie om de rijders te beschermen, zo staat in een persverklaring. Er zullen meer tests worden gedaan.

Lewis Hamilton noemde de halo na een test de lelijkste aanpassing in de geschiedenis van de Formule 1. Daarmee ging hij wel voorbij aan de hoge vleugels die Tyrell midscheeps plaatste op zijn auto’s midden jaren negentig.

Maar na de vergadering vandaag zegt Hamilton ook: Ons is verteld, dat de halo-oplossing een veiligheidsmarge van zeventien procent toevoegt aan de auto, dat kunnen we niet zomaar naast ons neerleggen. Het is een veiligheidsaspect dat we moeten leren te aanvaarden.

Sebastian Vettel: Ik vind het er niet uitzien, maar niets is belangrijker dan voorkomen van dodelijke ongelukken. Vettel testte met een prototype en zijn oordeel nadien was: Het ding heeft nogal wat negatieve invloed op je zicht.

Anthony Davidson heeft virtueel getest met de halo in de simulator van Mercedes: Ik denk dat je er wel aan went, net als aan de centraal geplaatste grote ruitenwisser op sportscars. Het zal je verbazen hoe snel je je aanpast en went aan dit soort dingen.

Boordradio

de FIA verklaring: Op verzoek van de teams en FOM heeft de FIA toegestemd een meer vrije interpretatie te voeren van artikel 27.1 (“de rijder moet de auto alleen en zonder hulp rijden” red.)
Met uitzondering van de periode tussen de start van de formation lap en de start van de race zullen er geen beperkingen meer zijn op de berichten die teams aan rijders doorgeven via radio of pitbord.
Deze maatregel is bedoeld om de fans en toeschouwers inhoudelijk beter te informeren doordat de teams vanaf nu verplicht worden om FOM volledige toegang te verschaffen tot alle berichten die gewisseld worden als de auto buiten de garage is.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.