Twintig Nederlandse teams storten zich volgend jaar in een Afrikaans woestijnavontuur. Elf motoren, vier personenauto’s en vijf vrachtwagens hebben zich ingeschreven voor de beruchte Dakar Rally 2004.

Zij vertrekken op nieuwjaarsdag in de Franse Auvergne voor een barre tocht door zeven landen die volgens schema 18 januari eindigt in de Senegalese hoofdstad Dakar.

De bekendste Nederlandse deelnemer is trucker Jan de Rooy. De 59 jarige Brabantse transportondernemer won de zware rally al drie keer. Hij staat 1 januari voor de tiende keer met een DAF aan de start van Dakar, die dit jaar 11.000 kilometer lang is en zeventien etappes telt. Vorig jaar deden vijftien Nederlandse teams mee aan de rally.

Zoon Gerard de Rooy is eveneens van de partij. Vorig jaar debuteerde hij zeer verdienstelijk. Hij reed lang mee in de kop van het klassement, totdat een duikeling over een zandheuvel zijn truck fataal werd. Hans Bekx is voor de zesde achtereenvolgende keer present in de Dakar Rally.

De ervaren rallyrijder Bob ten Harkel, twee keer winnaar in de standaardklasse bij de personenauto’s, neemt dit jaar plaats achter het stuur van een Kia Sorento. Zijn navigator is Hennie den Toom. Herman Hutten, vorig jaar uitvaller, stapt samen met copiloot Hennie Wullink ook in een Kia Sorento.

Van de elf motorrijders is Eric Verhoef de meest geroutineerde. Hij reed Dakar al zes keer uit.

Bj�rn en Martin schrijven, voor het vijfde jaar, dagelijks een verslag van de Dakar rally.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter