De GP2 teams zijn vanaf morgen terug in actie voor de tweede en laatste test voordat het nieuwe GP2 seizoen van start gaat. Op het circuit van Sakhir in Bahrain kunnen de teams de komende drie dagen alles uit de kast halen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Het wordt alvast een algemene repetitie voor de eerste GP2 wedstrijd die op hetzelfde circuit verreden wordt van 17 tot 19 April.

De eerste test in Abu Dhabi op het Yas Marina circuit enkele weken geleden leerde ons vooral dat de rangorde verre van vast ligt. Enkel Richie Stanaway van Status Grand Prix kon verrassen door de snelste tijd van de driedaagse test neer te zetten. Status Grand Prix kocht eind vorig jaar het Caterham GP2 team van Tony Fernandes en lijkt er dus voorlopig vrij sterk voor te staan. Status Grand prix is al jaren een vaste waarde in de GP3 en werd vorig seizoen 3e in het constructeur klassement. Stoffel Vandoorne bleef in zijn ART wat op de achtergrond maar zijn focus lag vermoedelijk niet op pure snelheid.

Pirelli voorziet voor de komende tests per rijder enkel 5 setjes prime (hard) en 2 sests option (soft) banden. We herhalen graag dat vanaf volgend jaar ook DRS gebruikt wordt om het inhalen te bevorderen en te ‘vergemakkelijken’. Veranderingen ten opzichte van de eerste wintertest zijn Nick Yelloly die overkomt vanuit de GP3 en teammaat bij Hilmer Motorsport wordt van Nederlander Nigel Melker die zijn herintrede maakt in de GP2. Ook Sergio Canamasas verhuist naar MP Motorsport.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!