Voormalige Formule 1-coureur en huidig Formule E-rijder Franck Montagny is tot 23 december 2016 geschorst wegens overtreding van de dopingregels.

De 37-jarige Fransman testte op 22 november 2014 positief op cocaïne bij een race in Maleisië in de Formule E voor elektrische auto’s. De schorsing van twee jaar gaat met terugwerkende kracht in, zo meldde de FIA onlangs.

Ik ben dom geweest, ik ben schuldig. zo gaf Montagny een paar maanden geleden al toe in de Franse sportkrant L’Équipe. Een contra-expertise werd geweigerd door de Fransman, maar Montagny heeft formeel nog wel drie weken om in beroep te gaan tegen de beslissing van de internationale autosportbond.

Montagny reed in 2006 zeven races in de Formule 1 voor het toenmalige team Super Aguri en was twaalf maal present aan de 24 uur van Le Mans.

Franck Montagny zal dus effectief twee race-seizoen aan de kant moeten staan. Huwelijkse problemen zouden de man tot deze daad hebben gedreven.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!