De overwinning van Sebastian Vettel zal Ferrari niet doen ‘zweven’, zo verklaarde teambaas Arrivabene. Technisch directeur Allison meent tevens dat Mercedes nog altijd het beste pakket heeft.

Volgens de heren is het dus prematuur om te stellen dat Mercedes niet meer dominant is.

De stelling is dat het gat wat de Duitse fabrikant liet zien in de winter en de eerste race in Australië, niet zomaar is verdwenen. Ook in China zullen we zeer hard moeten werken om bij Mercedes in de buurt te blijven., zo stelde de winnaar van de afgelopen Grand Prix.

Sebastian Vettel verwacht dus dat er nog steeds een te overbruggen afstand zal zijn tussen de SF15T en de W06. Wel hoopt men die afstand snel te overbruggen. Het is een gegeven dat de SF15T beter omgaat met de Pirelli’s, zolang de bandenkeuze niet te conservatief zal zijn.

En daarom waakt Arrivabene dan ook voor teveel euforie. We blijven met beide voeten op de grond staan. Mercedes is nog lang niet verslagen, en we hebben nog veel werk te doen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!