Opvallendste naam tussen het startveld van de GP2-test morgen is Nigel Melker. Hij zal voor het Duitse team Hilmer in actie komen.

Melker is geen onbekende in de GP2. De Rotterdammer reed al een jaar voor Ocean Technology in 2012 (de voorloper van Hilmer) maar mede door krakkemikkig materiaal waren zijn resultaten meestal niet zo denderend. In regenweer kwam echter zijn klasse naar buiten, want elke keer als het hondenweer was stond Melker ineens vooraan op de grid. Het leverde punten op in Silverstone (4e en 6e) en op de Hockenheimring (6e en 8e). Niet lang daarna stond Melker weer in Silverstone aan het vertrek maar dit keer in een World Series auto, waarmee hij opnieuw in rotweer een derde plaats in race 1 scoorde.

Het vervolg hád een stoeltje bij een topteam in de GP2 kunnen zijn (zowel DAMS als Racing Engineering wilden hem inlijven), maar toen een sponsordeal wegviel moest Melker omdenken en kwam opnieuw in de World Series terecht bij suptopper Tech1. Ondanks een redelijk goed seizoen met twee derde plaatsen, twee tweede plaatsen en een 6e plaats in het eindklassement kwam het niet tot een vernieuwing van zijn contract. Hoewel Melker vorig jaar de titel Kampioen van de Formula Acceleration mocht bijschrijven vond ik eigenlijk dat hij zijn tijd een beetje zat te verdoen in die doodgeboren klasse. Hopelijk kan een goede test hem weer wat meer in de picture brengen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!