Het gaat goed bij Ferrari. Sneller dan verwacht wisten de Italianen een Grand Prix te winnen, waar men nog veel werk verwachtte. In de media worden ceo Marchionne, teambaas Arrivabene en anderen geprezen om dit resultaat.

Maar voormalig Ferrari-president Luca di Montezemolo [LdM]vindt dat het voormalige management ook credits verdient voor de overwinning van Vettel in Maleisië.

Op wie de man duidt is niet meteen duidelijk. De vriendelijke Stefano Domenicali werd vorig jaar al vroeg in het seizoen weggestuurd door LdM. Zogenaamd was Stefano vrijwillig opgestapt, maar geen mens die dat geloofde.

Daarna kwam Marco Mattiacci de tussenpaus die meteen zijn leven en carrière bij Ferrari in een tranendal zag eindigen.

Zo liet de ceo van de Chrysler-Fiat groep en zelfgekroonde president van Ferrari, Sergio Marchionne weten dat Mattiacci niet bevriend was met Bernie Ecclestone en zelfs de commerciële baas van de Formule 1 tegen zich in het harnas gejaagd hebben met zijn aanpak en eisen.

Bovendien had Mattiacci geen steun meer, want LdM was toen al weggejaagd door Marchionne.

Arrivabene is met zijn nuchtere aanpak en houding een verademing gebleken. Dat moeten we toegeven, nadat er werd gevreesd voor een voornamelijk politieke benoeming.

Maar al gauw lijkt het erop dat Luca di Montezemolo zichzelf bedoeld? De basis voor dit resultaat werd al in februari 2014 gelegd. Degenen die nu aan het roer zitten profiteren van het werk van anderen voor hen.

Di Montezemolo, thans ceo voor luchtvaartmaatschappij Alitalia, was wel verrast dat er zo snel werd gewonnen met de SF15T. Ik ben blij. Ja, Mercedes had fouten gemaakt, maar dankzij het voorwerk in 2014 kon Vettel blijven strijden voor de overwinning. Proficiat!

Plus…hoe anders is de sfeer nu in het team met Arrivabene aan het roer.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!