Voormalige Formule 1-coureur Jarno Trulli heeft vorige week vrijdag de nieuwe Formule E-auto aan de tand gevoeld. De test vond plaats op het circuit van La Ferte Gaucher in Frankrijk.

Ik heb er erg van genoten, het is een fijne auto om in te rijden. In de cockpit voelt het gewoon als een normale Formule 1-auto, aldus Trulli. Het geluid is wel anders natuurlijk, maar je hoort de elektrische motor en versnellingsbak nog wel. Qua gevoel is het perfect voor een coureur.

De Italiaan denkt wel dat de Formule E minder gemeen heeft met de normale single-seaters, dan hij voelde tijdens de test. Ik had sowieso iets anders verwacht en dat is het ook zeker, maar je hebt wel het gevoel dat je in een raceauto rijdt en dat is het belangrijkste. De test in Frankrijk was ook de eerste volledige test voor de auto met een accupakket van 270 pk aan boord. Deze 270 pk mag alleen gebruikt worden tijdens de trainingen en kwalificatie. In de race beschikken de coureurs over 180 pk en kunnen ze met een speciale “push-to-pass” knop tijdelijk gebruik maken van het volledige vermogen.

Jarno Trulli heeft sinds 2011 al niet meer achter het stuur gezeten van een racewagen, toen reed hij zijn laatste Formule 1-wedstrijd op het circuit van Interlagos in Brazilië.