Ferrari kende in Australië geen al te beste start, de wagen bleek betrouwbaar genoeg om de finish te halen maar toch moesten beide coureurs afrekenen met elektronische problemen en een duidelijk tekort aan topsnelheid.

Vice hoofdontwerper Simone Resta beschrijft de toestand waarin het team zich bevindt: Onze wagen was betrouwbaar net zoals onze power unit, niet alleen bij ons maar ook bij onze klantenteams. Wat ook een positief aspect was dat boven kwam drijven was dat we ontdekte dat onze wagen uitzonderlijk goede bochtsnelheid heeft maar we zagen ook dat we aardig wat topsnelheid tekort kwamen, wat het moeilijk maakt andere wagens in te halen op de baan, zelfs met DRS.

Het viel in de Australische GP op dat Ferrari een pitstop strategie nodig had om de Force India te passeren ondanks dat Alonso ronde na ronde DRS ter beschikking had. Toch onderstreept Resta nog maar eens dat het uiteraard ook belangrijk blijft om de wagens aan de streep te krijgen, iets wat in de hitte van Maleisië een zware opdracht zal zijn.

Betrouwbaarheid is altijd een belangrijke factor voor ons geweest, zonder kun je geen titels winnen, aldus Resta