Sergey Sirotkin, testcoureur van Sauber, hoopt later dit jaar op vrijdag vrije trainingen te kunnen rijden voor de Zwitserse Formule 1-renstal. De Rus Sirotkin is een collega van Giedo van der Garde. Van der Garde is al een aantal vrije trainingen toegezegd, Sirotkin nog niet.

De bedoeling is dat ik de komende maand een test afwerk zodat ik mijn superlicentie kan halen, aldus de 18-jarige Sirotkin. Vervolgens kunnen we gaan praten over het rijden van vrije trainingen.

Sirotkin wordt gesteund door een reeks Russische bedrijven en zou dit jaar al in de race zijn geweest voor een racestoeltje bij Sauber.

Ik wil nu nog een jaar ervaring op doen in de Formule Renault 3.5. Dat is dit jaar het belangrijkst. Ik wil goed presteren en ervaring op doen. Dit jaar in de Formule 1 debuteren zou te vroeg zijn, een jaar ervaring op doen in een andere klasse is een betere optie.

Naast Van der Garde en Sergey Sirotkin heeft Sauber ook Simona de Silvestro vast gelegd als testcoureur. Sauber wil De Silverstro met test voorbereiden op een racestoeltje in 2015. Overigens zal Van der Garde in Bahrein voor de eerste keer een vrije training rijden voor Sauber.