Het was een goede sessie voor Toyota, dat vandaag het tweede team was, na McLaren. Testrijder Ricardo Zonta pakte de tweede plaats en verklaarde: “Het was goed om terug in de wagen te zitten na m’n pauze vorige week in Frankrijk, en het was een positieve dag voor ons. Deze baan is vraagt zeer veel van de rijders, met z’n snelle bochten. Het is een genot hier te rijden.”

Het ziet er wel goed uit voor het Japans-Duitse kamp. Ralf Schumacher pakte de vijfde plaats en Jarno Trulli de zesde. En dat gebeurt niet zomaar: ” Zoals gewoonlijk de eerste dag van een Grand-Prixweekend was de baan zeer glad in het begin. Maar de wagen voelde goed, zowel in de ochtendsessies als tijdens de langere runs in de namiddag. We vonden banden die snel en waren en consistent in de langere runs,” aldus Zonta.

“Dit circuit verandert veel afhankelijk van het weer, maar so far, so good.”

Ralf SchumacherRalf Schumacher op de vijfde plaats was ook positief: “We hebben zonder problemen ons trainingsprogramma afgewerkt vandaag, dus was het een goede dag. Ik heb m’n normale werk aan de banden en de afstellingen gedaan voor morgen en zondag. We hebben hier enkele weken geleden een goede test gehad en ik kijk al uit naar de rest van het weekend. We hadden een redelijk goed resultaat in Magny-Cours dus ons doel is nog een stevige puntenfinish.”

Jarno Trulli was net iets trager dan z’n teamgenoot, wat niet dikwijls gebeurt, maar toch is ook hij tevreden.“Dit was een normale vrijdag van trainingen. Ik had geen problemen met de wagen en ik heb m’n programma van afstellings- en bandenvergelijkingen afgewerkt. Dit wordt een moeilijke Grote Prijs, maar we zullen ons best doen om weer een goed resultaat in de wacht te slepen voor het team. In het algemeen denk ik dat dit een gelijkaardig weekend wordt aan dat van Magny-Cours. Dat betekent nog een stevige puntenfinish een goed resultaat zal zijn.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter