McLaren was vandaag zonder twijfel het sterkste team in Silverstone, met plaats 1 voor Pedro de la Rosa, 3 voor Juan Pablo Montoya en 4 voor Kimi R�ikk�nen. Toch is het team uit Woking niet helemaal tevreden. “De balans van de wagen kan nog wat beter,” dat is de algemene tendens.

Pedro de la Rosa verklaarde: “Ik ben zeer tevreden met onze algemene prestatie. De wagen werkt zeer goed hier in Silverstone. De twee lange runs in Silverstone, van 17 en 16 rondes, hebben ons veel nuttige gegevens verstrekt, wat mijn teamgenoten een basis voor de rest van het weekend zou moeten geven. De Michelin-banden presteren goed, maar we hebben nog wat werd aan de balans aan hoge snelheden. We hebben tussen de sessies wat veranderingen aangebracht aan de afstellingen van de wagen, wat zeer goed werkte.”

MontoyaJuan Pablo Montoya deelde ongeveer dezelfde gedachten, maar vindt het wel jammer dat hij nogal vroeg moet uitrijden in de kwalificatie van morgen, omdat hij met technische problemen uitviel tijdens de Grote Prijs van Frankrijk vorige week. De Colombiaan zei: “De uitskomst van de ritten van vandaag was tevredenstellend. We hebben merkbare vooruitgang geboekt met ons Michelin-bandenprogramma. Ik ondervond een beetje onderstuur in de eerste sector, vooral door Becketts, maar verder ben ik blij met de prestatie van ons pakket. Ik denk dat we een sterk weekend gaan hebben, maar ik ga extra hard werken op m’n kwalificatierondje om het nadeel dat ik vroeg moet rijden weg te werken.”

Kimi R�ikk�nen maakte er het volgende van: “Een oefensessie zonder grote gebeurtenissen, wat altijd een bonus is. We hadden een goede basis van de laatste keer dat we hier in Silverstone testten, maar er nog steeds wat werk te doen voor alles perfect is. Het was nogal winderig wat een beetje onderstuur veroorzaakte, wat we probeerden uit te balanceren. Ik ben voor het moment niet 100% blij met de wagen maar de rondetijden lijken ok�, dus hopelijk kunnen we morgen een goeie gooi naar de poleposition doen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter