Toto Wolff zet zijn aandelen in Williams te koop. De Oostenrijker verruilde deze winter de Britse renstal voor de functie van motorsportbaas bij Mercedes, maar deed nog geen afstand van zijn 16 procent aandelen in Williams. Die verkoopt Toto nu, maar alleen aan een geschikte koper.

Wolff liet aan Autosport weten: Hoewel het operationeel geen belemmering vormt, ben ik nu directeur bij Mercedes en het geeft geen goed signaal af om tegelijkertijd aandelen in Williams te bezitten. Maar ik ben Frank Williams en het hele team verschuldigd om dat proces zorgvuldig af te werken.

Ik kan niet de markt op gaan, de aandelen aan een willekeurige koper overdoen en het daarbij laten. Als ik de aandelen verkoop, dan aan iemand met hart voor de zaak, iemand die begrijpt hoe het team werkt, hopelijk een sponsor. Het is niet makkelijk om een geschikte kandidaat te vinden.

Claire Williams van Williams: Toto is een grote aandeelhouder en een geweldige aandeelhouder. Hij heeft vorig jaar hard gewerkt om het team te helpen. Als hij voelt dat hij zijn aandelen in zijn huidige positie niet meer kan rechtvaardigen, dan hebben we dat te respecteren. Zodra Toto zijn aandelen verkoopt, dan is hij verantwoordelijk voor de nieuwe eigenaar. Ik praat regelmatig met hem en ik weet dat hij nooit iets zou doen dat ons team kan schaden.